Ispiši ovu stranicu

KŠC "Petar Barbarić" Travnik: Održana eko volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” u sklopu Mjeseca ekologije

24 Listopad 2022

Katolički školski centar “Petar Barbarić”, u sklopu Mjeseca ekologije koji se održava u školi pod motom “Obnovimo lice Zemlje”, organizirao je veliku volontersku eko akciju “72 sata bez kompromisa” koja je okupila učenike i djelatnike osmih i devetih razreda Osnovne škole i učenike prvih, drugih i trećih razreda Gimnazije.

Ova akcija međunarodna je aktivnost koja se obilježava širom Europe, a kroz svoje aktivnosti ona animira mlade i promiče solidarnost, aktivizam u lokalnoj zajednici i volonterizam.

Učenici su sudjelovali na akciji u subotu i nedjelju, 22. i 23. listopada s volonterskim aktivnostima u Travniku i Šiljevištima, rodnom mjestu Petra Barbarića.

Učenici su tijekom akcije bili podijeljeni u više skupina u kojima su volontirali u pratnjih svojih nastavnika.

Temeljne aktivnosti su uključile uređenje korita rijeke Lašve gdje je prikupljena značajna količina sitnog i krupnog otpada, a posebno plastike, koja narušava eko sustav i ugrožava biljni i životinjski svijet rijeke Lašve.

Skupina volontera je također radila na uređenju dvorišta škole škole uklanjajući sitni otpad oko škole, a jedna skupina je posjetila i farmu iznad škole gdje su volontirali na uređenju ovog prostora.

Osim volontiranja, akciju je obilježilo i druženje naših učenika i djelatnika, a tijekom dana vrijedne volontere posjetio je i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović koji se zahvalio školskom Centru na stvaranju ljepšeg i urednijeg Travnika.

Zahvaljujemo se učenicima i djelatnicima Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” na sudjelovanju na ovoj velikoj volonterskoj akciji u sklopu Mjeseca ekologije.