Ispiši ovu stranicu

BICIKLIZAM: Brat i sestra, Petar i Karla Kustura iz Travnika treći u BiH

31 Listopad 2019

Za bicikliste iz Bosne i Hercegovine završila je natjecateljska sezona u 2019. godini.

I, dok se zbrajaju ovogodišnji uspjesi, iz Biciklističkog saveza Bosne i Hecegovine stižu konačni rezultati, te poredak pojedinaca i ekipa, koje se natječu u okviru Premijer lige za 2019. godinu.

Nacionalni komesar, Mirnas Mujezinović, obradio je rezultate svih utrka, a klubovima su dostavljeni rezultati njihovih članova u 2019. godini.

S obzirom na činjenicu da biciklizam u našoj zemlji stječe popularnost i masovnost tek u posljednjih nekoliko godina, to ovim sportašima treba dati posebnu pozornost.

Odnosi se to, svakako, i na Karlu i Petra Kusturu iz Travnika, brata i sestru, koji se natječu za Biciklistički klub „Tempo“ iz Viteza.

Karla Kustura, koja je rođena 2005. godine i nastupa u kategoriji „žene“, nakon odvoženih utrka u ovoj sezoni, zauzima treće mjesto. Karla bi, prema pravilima, trebala nastupati u kategoriji „kadetkinje“, ali se, zbog malog broja kadetkinja boduje u kategoriji „žena“.

Velika je zaljubljenica u brdski biciklizam, jednako kao i njen, godinu dana stariji, brat Petar (2004.). Petar se, također, nalazi na trećem mjestu kadeta Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu.

Veliki su to rezultati i uspjesi ovih mladih biciklista, koji bi, zasigurno, bili još i bolji ukoliko bi i Karla i Petar, kao i ostali biciklisti, imali puno razumijevanje i konkretniju potporu svojih lokalnih zajednica.

(Radio Vitez)