Ispiši ovu stranicu

LIGA NACIJA: BiH u Zenici dočekuje Nizozemsku, Hrvatska u Zagrebu Švedsku

11 Listopad 2020

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon ispadanja iz baraža danas u Zenici dočekuje Nizozemsku u Ligi nacija u 18.00 sati.

Vidno razočarani, ljubitelji bh. nogometa teško da mogu prežaliti poraz od Sjeverne Irske na Grbavici i izgubljenu šansu da se BiH plasira na EURO, pa zbog toga duel s Nizozemskom u Ligi nacija nije nešto što se čeka u euforiji i sa velikim nestrpljenjem.

Dušan Bajević bi mogao danas malo promiješati karte, osvježiti ekipu, dati priliku nekim drugim igračima, a opet biti svjestan činjenice da se s druge strane nalazi jedna od najperspektivnijih svjetskih nogometnih selekcija.

"Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog selektora kojeg bude željela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude trebala. Mislim da postoje izuzetno dobri i ambiciozni treneri koji mogu da vode reprezentaciju".

"Mislim da svi igrači znaju šta ih čeka protiv Nizozemske. Svaku utakmicu ćemo pokušati odigrati što bolje. Ne predajemo se i idemo dalje", rekao je Bajević u najavi utakmice.

Poslije ove utakmice, 14. listopada Zmajevi putuju na gostovanje u Poljsku, a nakon dva odigrana kola u grupi 1 prva je Italija bez poraza s četiri boda. Po tri imaju Poljska i Nizozemska, dok reprezentacija BiH ima bod osvojen u prvom kolu protiv Italije./sportsport.ba/

Hrvatska domaćim Švedskoj u Zagrebu

Također danas od 18 sati Hrvatska se protiv Švedske bori za prve bodove u elitnoj skupi Lige nacija. Svjetski viceprvaci startali su s dva teška rujanska poraza, 4:0 od Portugala i 4:2 od Francuske.

U obje utakmice, uključujući i ovotjednu pobjedu 2:1 nad Švicarskom u prijateljskoj utakmici, izbornik Zlatko Dalić isprobao je neka nova rješenja na kritičnim pozicijama, poput ona na desnom beku pa je izvjesno da će na Maksimiru od prve minute istrčati Filip Uremović (23) umjesto Tina Jedvaja (24).

Budući da je Ante Rebić zbog ozljede preskočio ovaj ciklus, na njegovoj poziciji izbornik je imao dilemu.

Smatra se da je Josip Brekalo (22) u određenoj prednosti ispred Andreja Kramarića (29) jer je u posljednja dva nastupa dvaput zabijao, a posebno se iskazao u srijedu protiv Švicarske lijepim pogotkom.

Kramarića, koji u svom Hoffenheimu igra u briljantnoj formi, muči sitna ozljeda i velike su šanse da ga uopće nećemo vidjeti u ovoj utakmici. Ostatak momčadi trebao bi biti standardan, bez ikakvih eksperimenata.

Marcelo Brozović (27) i kapetan Luka Modrić (35) trebali bi biti glavne figure na terenu. Posebno se to odnosi na najboljeg hrvatskog nogometaša Modrića koji je u svom Real Madridu odmah preuzeo konce igre u novoj sezoni. Kod Brozovića je situacija ipak malo kompleksnija jer više nije ključna karika u Conteovom Interu koji je počeo preferirati neka druga rješenja.

Švedska u Ligi nacija također traži svoje prve bodove, ali i prvi gol. Doživjeli su domaće poraze od Francuske (0:1) te Portugala (0:2), no kao i Hrvatska, donekle su popravili atmosferu pobjedom u prijateljskoj utakmici u četvrtak nad Rusijom 2:1. Za momčad Janne Anderssona zabijali su Alexander Isak i Mattias Johansson./index.hr/

Također treba istaknuti da Srbija dočeku Mađarsku, pogledajte ostale parove Lige nacija:

foto: rezultati.com

 

Galerija slika