Ispiši ovu stranicu

TRAVNIK: Mozzartova donacija je velika moralna podrška i liječnicima i pacijentima

29 Studeni 2020

Liječnicima širom zemlje je u ovom trenutku veoma bitno da osjete podršku cijele zajednice. Već mjesecima zdravstveni radnici ne skidaju zaštitnu opremu i tijekom dugih smjena vode tešku borbu za ljudske živote u jeku pandemije korona virusa.

Kompanija Mozzart nastavila je u Travniku akciju doniranja paketa svježeg voća medicinskom osoblju, ali i pacijentima smještenim u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Poslije Brčkog, Gračanice, Sanskog Mosta, Doboja i drugih gradova, kamion sa isporukom vitaminskih obroka stigao je i do doktora u Bolnici u Travniku.

- Hvala kompaniji Mozzart što misli nas, ovu paketi su vrijedni ne samo u materijalnom smislu. Veća vrijednost je moralna podrška u ovim teškim danima. Mi smo samo jedna u nizu ustanova koje su dio ove velike regionalne akcije i mnogo nam znači podrška – istakao je Ekrem Mrakić, glavni medicinski tehničar u bolnici u Travniku.

Kompanija Mozzart od prvog dana epidemije pruža veliku podršku našem zdravstvenom sistemu, u sklopu paketa pomoći od 112.000 KM, a voće je do sada donirano ljekarima i pacijentima u 16 gradova.

Galerija slika