.

Danas je Valentinovo ili Dan sv. Valentina, koji se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

Regionalni eko projekt, koji je počeo s realizacijom u siječnju 2020. godine, polako ide prema svojoj završnici. U četvrtak, 11. veljače, učenici KŠC "Petar Barbarić" Travnik bili su dio online edukacije koju je vodio Robert Oroz, eko aktivist za rijeke, ispred Ekološko-humanitarne udruge "Gotuša" iz Fojnice.

Hrvatski kulturni centar "Nova Bila"- Travnik i ove godine će tradicionalno uveličati program Dana općine Travnik.

U okviru regionalnog projekta „My Career from Zero to Hero“ koji realiziraju partneri iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore i Albanije, BeeZone biznis inkubator Centra za edukaciju mladih, organizirao je interaktivnu online konferenciju pod nazivom „NEET 4 change – nevidljivi resurs“.

Badnjak, Badnji dan ili Badnja večer je naziv dana prije Božića kada se slavi rođenje Isusa Krista. Kulminacija je to intenzivne priprave za Isusov dolazak na zemlju u dječijem obliku koje je počelo još prije četiri sedmice, na prvu nedjelju došašća ili adventa.

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Travnik u suradnji sa BeeZone biznis inkubatorom Centra za edukaciju mladih poziva sve zainteresirane mlade osobe koje žele pokrenuti vlastiti biznis da se prijave za učešće u programu podrške razvoju biznisa koji se provodi u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, kojeg financira Europska unija u vrijednosti od 15 miliona eura, a realiziraju ga GIZ, UNDP i MOR.

Sinoć je održan online koncert u sklopu „Adventa u Travniku“, na portalu „Dolina Lašve info“, a u organizaciji Udruge „Klik“ i Udruge „Naše Polje“.

Božena Volić, sa sigurnošću možemo reći, jedna je od najpoznatijih travničkih učiteljica koja se osim po svom dugogdišnjem učiteljskom iskustvu istaknula i kao uspješna književnica.

Brojnim nagradama od danas može dodati i književnu nagradu „Krešimir Šego“, koja se dodjeljuje najuspješnijem autoru – piscu za mlade. Članovi stručnog povjerenstva u sastavu: Miro Petrović, predsjednik, Miroslav Šego i Željko Vasilj, članovi Povjerenstva, donijeli su jednoglasnu odluku da je književnica Božena Volić dobitnica nagrade “Krešimir Šego” za 2020. godinu.

Božena Volić rođena je 27. svibnja 1949. god u Zagrebu. Kao dijete, s obitelji doseljava u Travnik. Osnovnu i srednju školu završila je u Travniku, a Pedagošku akademiju u Sarajevu.

Cijeli svoj radni vijek je radila kao učiteljica razredne nastave. Nakon završetka obrazovanja radila je u brojnim travničkim selima: Maljine, Bandol, Guča Gora, ali i u Travniku, Kalibunaru te u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ od samog osnutka ove Ustanove. Objavila je 12 knjiga različitih žanrova, a trenutno kao umirovljenica živi u Travniku te aktivno sudjeluje u različitim kulturnim aktivnostima.

Širom svijeta, 5. prosinca se obilježava kao Međunarodni dan volontera, a obilježen je i u našem Centru.

Danas je u HKC-u održan radni sastanak na kojem su sudjelovali voditelji i članovi: Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila, VS Lašvanske dive i Kazališta mladih Nova Bila, a tema sastanka je bio dogovor oko programskih aktivnosti vezanih za snimanje i produciranje ovogodišnjeg Božićnog koncerta.

Stranica 1 od 126

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa