.

Svjetski dan umjetnosti obilježava se na današnji dan, 15. travnja.

U meksičkom gradu Guadalajari na Glavnoj skupštini Međunarodne udruge likovnih umjetnosti (eng. World Art Association) 2011. godine prihvaćen je rođendan Leonarda da Vincija, 15. travnja, kao dan na koji će se osim ovog svestranog renesansnog umjetnika slaviti i svi drugi umjetnici i njihova djela.

U Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila u mjesecu ožujku tekuće godine rođeno je ukupno 52 bebe, što je gledano kroz mjesece najveći broj od početka godine, potvrđeno je iz ove bolnice za Vitez.info. Ukupan broj novorođene djece u prva tri mjeseca u ovoj bolnici je 139. 

Kako smo pisali i ranije, tijekom siječnja i veljače ove godine u ovoj bolnici rođeno je 87 beba. Preciznije, u siječnju je rođeno 49 beba, dok je u veljači broj novorođene djece 38.

Dodajmo i to kako je tijekom protekle, 2020. godine, na Odjelu neonatologije i ginekologije u Hrvatskoj bolnici u Novoj Biloj u 2020. godini rođeno je 679 beba.

Čestitamo roditeljima, a novorođenoj djeci želimo puno sreće i zdravlja. Još jednom upućujemo čestitke, na sjajnom poslu koji obavljaju u ovim teškim vremenima, i delatnicima Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila! 

Povodom obilježavanja 29. godišnjice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane danas su na groblju Prahulje kod Travnika položeni vijenci i upaljene svijeće. 

Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a općine Travnik i OO HDZ BIH Travnik položili su vijence i upalili svijeće na spomen obilježju na Prahuljama. Među nazočnima su, između ostalih bili i Jozo Stojak Mungos, predsjednik udruge nositelja ratnih odličja HVO-a ŽSB te pukovnik i ratni zapovjednik brigade Jure Francetić HVO-a Zenice Željko Ljubanić, a sve nazočne je u ime Udruga iz Domovinskog rata HVO-a Travnik pozdravio i kratko im se obratio Ivica Kolenda. Izaslanstvo HDZ-a BIH Travnik predvodio je predsjednik Bojan Domić, inače ministar u Vladi ŽSB. Domić je uputio iskrene čestitke svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane i zahvalio im za neizmjeran doprinos i žrtvu koju su dali za opstojnost hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni, ali i na području čitave BiH. 

Hrvatsko vijeće obrane predstavljalo je vrhovno tijelo obrane hrvatskog naroda u Hrvatskoj zajednici Herceg-Bosni i najviše izvršno i upravno tijelo Herceg-Bosne do uspostave redovite izvršne vlasti.

Nakon Daytonskog sporazuma Hrvatsko vijeće obrane postalo hrvatska komponenta Vojske Federacije Bosne i Hercegovine. 

Na današnji dan se obilježava Dan očeva.

Učenici OŠ " Bila " su zajedno sa svojim učiteljicama na prigodan način obilježili ovaj dan i poručili da je baš njihov tata poseban.

Učenici i djelatnici ove škole žele sretan Dan očeva.

"OTAC JE BIO MOJ UČITELJ, ALI JOŠ VAŽNIJE - BIO JE ODLIČAN TATA. " Beau Bridges.

Osnovna škola Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik obavještava roditelje/skrbnike djece koja su napunila šest godina do 1. rujna 2021. godine da je počela predbilježba učenika u prvi razred osnovne škole.

Kompanija “Lidl” osnovana je u Bosni i Hercegovini, nakon što je ovaj njemački gigant nedavno najavio ulazak na bh. tržište.

Iako će uskoro zagaziti u osmo desetljeće života, Zvonimir Čilić, novinar i publicist iz Viteza, kroničar vremena i ljudi u Lašvanskoj dolini, i dalje je aktivan. Samo je novinartvo skoro u potpunosti zamijenio publicistikom. Trenutačno kako samo kaže radi na svojemu životnom djelu. S Čilićem smo razgovarali o brojnim aktualnim temama koje su odredile sudbinu i život Hrvata središnje Bosne, počevši od rata i poraća do aktualnog trenutka, stanja u politici, medijima, društvu općenito, prenosi artinfo.ba.

Nakon višegodišnjeg istraživanja, prikupljanja građe, analize i interpretacije prikupljenih podataka svjetlo dana konačno je ugledala nova knjiga autora Velimira Bugarina, “Abecedarij Novog Travnika”.

Danas je Valentinovo ili Dan sv. Valentina, koji se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

Regionalni eko projekt, koji je počeo s realizacijom u siječnju 2020. godine, polako ide prema svojoj završnici. U četvrtak, 11. veljače, učenici KŠC "Petar Barbarić" Travnik bili su dio online edukacije koju je vodio Robert Oroz, eko aktivist za rijeke, ispred Ekološko-humanitarne udruge "Gotuša" iz Fojnice.

Stranica 1 od 127

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa