.

Župa Presveto Trojstvo pozvala je građane na advent pod nazivom “U susret Božiću”. Pred prvu adventsku nedjelju u Novom Travniku je upaljena prva adventska svijeća, svijeća vjere koja nas poziva da se preispitamo o svojoj vlastitoj vjeru, prenosi drukciji.ba.

Već treću godinu za redom, tijekom mjeseca prosinca u prostorijama Hrvatskog kulturnog centra u Novoj Biloj održavaju se likovno-kreativne radionice. Voditeljice radionica su učiteljice Jelena Androšević i Sandra Zrnić. Ovogodišnja radionica je u sklopu Travničke božićne čarolije.

Privatna predškolska ustanova ,,o. Ante Gabrić" u Travniku koja djeluje u sklopu Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik uoči Božića imat će niz aktivnosti u iščekivanju najradosnijeg katoličkog blagdana.

Osma tradicionalna "Travnička božićna čarolija" počela je jučerašnjim otvorenjem klizališta na platou ispred Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik i koncertom splitske glazbenice Lidije Bačić, nastavlja se večeras programima u Novoj Biloj i Galici na Vlašiću.

Tijekom mjeseca prosinca u Novom Travniku će se odvijati bogat kulturno – sportski program pod nazivom „ Advent u Novom Travniku“.

Danas 1.12.2023.godine. se navršava punih trinaest godina od smrti našeg fra Franje Grebenara – Grebe. Bio je zacijelo jedan od najpoznatijih i puku najdražih fratara u Lašvanskoj dolini odakle je rodom i gdje je, pastoralno djelujući, proveo najviše godina. Prepoznatljiv po svojem originalnom humoru, bio je rado viđen u društvu mladih.

Vokalni sastav “Ad Libitum Poziva na koncert koji će se održati 1. prosinca u 18 sati u crkvi Sv Franje Asiškog u Gučoj Gori. Koncert se održava u sklopu projekta “Moderato”.

 Danas je u Zagrebu osnovan Klub Travničana u prisustvu preko stotinu uzvanika i gostiju.

U Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila tim na čelu s dr. Mladen Čuturićem uradio je koblacijsku tonzilektomiju, čime se potvrdila liderska pozicija Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u otorinolaringologiji i kirurgiji glave vrata u našoj državi, a dr. Mladen Čuturić potvrdio status jednog od vodećih stručnjaka iz navedene medicinske grane.

Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih „Enter“ i ove godine organiziraju Ljetni kazališni kamp, koji će biti održan na području Brajkovića i Grahovčića, a započeo je u srijedu navečer, kada se prvog dana kampa okupilo dvadesetak polaznika.

Stranica 1 od 142

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa