.

Danas se slavi sveti Anto Padovanski, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih svetaca Katoličke crkve. Sveti Antun Padovanski je najbrže proglašen svetim, kanoniziran je nakon samo 11 mjeseci!

Danas u sklopu manifestacije ,,Dani Nove Bile 2022'' održava se Koncert mladih glazbenika.

U organizaciji HKD Napredak Podružnica Novi Travnik i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u petak, 3. lipnja 2022. godine s početkom u 19 sati u Domu kulture u Novom Travniku bit će otvorena izložba „Stećci – svjetska baština UNESCO-a.“

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH najavilo je donošenje odluka o zabrani izvoza oblovine, ogrjevnog drveta i peleta kako bi se zaustavila njihova velika poskupljenja posljednjih mjeseci, posebice peleta koji se prodaje po dvostruko većoj cijeni u odnosu na godinu dana ranije.

Udruga maratonaca “HEROJI NE UMIRU” ŽSB i SMŽ, uz potporu udruga iz Domovinskog rata županije Središnje Bosne, kao i načelnika općina, organiziraju 2. Memorijalnu utrku za sve majke Središnje Bosne.

Kazalište mladih "Korifej" iz Nove Bile i JU Pozorište mladih Sarajevo, u srijedu 1.6.2022. godine potpisali su Ugovor o koprodukciji.

Svečana ceremonija predstavljanja prve Škole izvrsnosti u Bosni i Hercegovini i regiji te otkrivanje table izvrsnosti, održana je u srijedu, 27. travnja 2022. godine u prostorijama JU Mješovita srednja tehnička škola Travnik.

U sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru danas je potpisan Ugovor za izgradnju prve dionice brze ceste Lašva-Travnik-Jajce, od poslovne zone Vitez do Nević Polja. Ugovor su potpisali Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH i Mario Bevanda, predstavnik tvrtke Hering d.d. Široki Brijeg. Potpisivanju ugovora nazočio je i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Humanitarnu akciju koju je pokrenula sekcija Crvenog križa, a realizirana je uz pomoć naših učenika i djelatnika jučer je privedena kraju, navode iz OŠ "Bila".

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7.4.2022., OŠ“Bila“ uz donaciju firme Nobil iz Nove Bile danas su posjetili i darovali Odjel psihijatrije i Odjel neurologije u bolnici Travnik te Odjel neurologije bolnice „ Dr. Fra Mato Nikolić“ Nova Bila.

Stranica 1 od 135

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa