.

Nastava u novoj školskoj godini počet će u skladu sa školskim kalendarom uz mogućnost da se revidira u ovisnosti od epidemiološke situacije, potvrdila je Nadija Bandić, pomoćnica ministra za obrazovanje FBiH nakon današnjeg sastanka u Konjicu.

Još dok je federalni ministar branitelja Salko Bukvarević bio živ, a preminuo je nedavno od posljedica zaraze koronavirusom, na sastanku s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i predstavnicima koordinacije braniteljskih organizacija HVO-a i Armije BiH potaknulo se pokretanje rješavanja statusa branitelja, koji sve do danas nisu ostvarili svoja prav, piše Večernji list BiH.

Danas je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

 U javnosti je nedavno odjeknuo potez Lidije Bradara, predsjednice Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidije Bradara vezan za status Travnika.

Povodom Kurban bajrama, koji se slavi 31. srpnja, vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je čestitke reis ul ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim muslimanima.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović dao je opširan intervju za sarajevski portal “Faktor.ba” u kojemu je kazao da uređenje Travnika po mostarskom modelu nije prihvatljivo za SDA.

Šef SBB-a i doskorašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je pojasnio za N1 kako je u svom mandatu predložio akcijski plan djelovanja u jeku migrantske krize, ali da to nije podržala vladajuća stranka. Kazao je da se nada da ista sudbina neće zadesiti novog ministra.

Mostaru bi se lokalni izbori trebali održati 20. prosinca, gotovo mjesec dana nakon svih drugih općina i gradova. Ova odluka Središnjega izbornog povjerenstva (SIP) očekivano je izazvala reagiranja.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Stranica 1 od 110

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa