.

Izaslanstvo saveza udruženja umirovljenika Federacije BiH razgovaralo je o svojim zahtjevima donesenim na Skupštini Saveza u Sarajevu sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Obrazovna ustanova pod nazivom ”Univerzitet u Travniku” nije nikada bila predmetom policijske istrage niti je izdala neku diplomu koja bi mogla biti zakonski sporna”, izjavio je rektor Rasim Dacić odbacujući sumnje da je novi hrvatski ministar poljoprivrede Josip Dabro osoba sa spornom fakultetskom izobrazbom.

Jutros je u središnjim i istočnim područjima bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima sunčano uz malu oblačnost.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP BiH) Bosne i Hercegovine usvojilo je na jučerašnjoj sjednici odluku o primjeni pilot projekta za Lokalne izbore u BiH, koji su zakazani za 6. listopad ove godine.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrirani na području Krajine i sjeveru Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Predsjednik Republike Hrvatske raspisao je izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u nedjelju 9. lipnja 2024. od 7.00 do 19.00 sati.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike donijela je Uredbu o isplati novčane pomoći rodiljama za novorođeno dijete u FBiH.

Stranica 1 od 158

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa