.

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS), kao krovna organizacija hrvatskoga konstitutivnog naroda, u potpunosti odbacuje manipulativne izjave Stranke demokratske akcije (SDA) povodom imenovanja rukovodstva Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine.

U Centru za pružanje usluga građanima Općine Travnik od 16.01.2023. godine vrši se elektronska ovjera dokumenata uz primjenu ESIO informacionog sistema.

Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tijekom 2022.godine je nizom planskih aktivnosti uspjela da unaprijedi stanje sigurnosti na području kantona, po svim važnijim segmentima. Takva ocjena temelji se na sigurnosnim pokazateljima, a posebno na činjenici da nije bilo slučajeva najtežih kaznenih djela koja su ostala nerasvijetljena.

Zakon o sportu u Srednjobosanskom kantonu na snazi je desetak godina, ali prvi puta u 2022. godini izdvojena sredstva za sport dostigla su 0,5 posto ukupnih budžetskih sredstava, kako je predviđeno Zakonom o sportu, istaknuo je Bojan Domić, ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna.

TRAVNIK: Danas 153. sjednica Vlade KSB

153. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana danas, 19. siječnja 2023. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade KSB u Travniku.

U vojarni Mato Lučić Maturica u Kiseljaku svečano je obilježeno 29. godina od osnutka „Jastrebova“.

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović priredio je u sjedištu institucija BiH u Sarajevu božićni prijem za predstavnike Vrhbosanske nadbiskupije i svih drugih vjerskih zajednica u BiH, nositelje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti svih nivoa u BiH, članove diplomatskog kora i druge predstavnike javnog i kulturnog života.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović, SDP-a Nermin Nikšić i njihovi koalicioni partneri sastali su se jučer u Sarajevu gdje su razgovarali o formiranju Vijeća ministara i ostalih struktura vlasti na zajedničkoj razini, a potom i potpisali sporazum.

Potpisan je sporazum o formiranju državne vlasti Osmorke, SNSD-a i HDZ-a. Sporazum su potpisali Nermin Nikšić, Dragan Čović i Milorad Dodik.

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Johanna Sattlera poručio je građanima Bosne i Hercegovine da dijeli s njima sreću što je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status za članstvo u EU.

Stranica 1 od 392

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa