.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i dopremijeri i federalni ministri, financija Toni Kraljević i razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, održali sastanak sa predstavnicima reprezentativnog Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH.

EIB Global, financijski ogranak Europske investicijske banke (EIB) za aktivnosti izvan EU, odobrio je kredit u iznosu od 36 milijuna eura za izgradnju vjetroelektrane snage od 50 MW na Vlašićkoj visoravni, koja se nalazi oko 15 km sjeverozapadno od Travnika.

Kompanija Lidl BH objavila je fotografije svoje prve poslovnice u Bosni i Hercegovini koja je u potpunosti izgrađena, piše BiznisInfo.ba.

Travnik bilježi rekordan broj turista

Travnik, vezirski grad na rijeci Lašvi u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, svake godine bilježi sve više posjeta turista, kako domaćih tako i iz brojnih drugih država, posebno iz regije Balkana.

Talijanski prijevoznik SkyAlps ovog ljeta proširuje svoju prisutnost u regiji pokretanjem šest novih linija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Osim toga, ima planove za daljnji rast svojih operacija u regiji 2025., piše Biznisinfo.

Gotovo 600 milijuna maraka javnih prihoda uplatili su porezni obveznici u Federaciji BiH u siječnju, nastavljajući tako trend rast prihoda od izravnih poreza, a analizom kretanja iznosa prikupljenih poreza vidljivo je kako smo u siječnju ove godine premašili i pretpandemijski siječanj 2019., piše Večernji list BiH.

Danas su predstavnici "Središta za cjeloživotno učenje" Travnik sudjelovati na sastanku s ministrom Advanom Akeljićem u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK/KSB.

 U planu je izrada novih lamela u Hrvatskoj bolnici "fra Mato Nikolić" Nova Bila, Travnik prenosi centralna.ba

Europski dom u Bosni i Hercegovini iz Viteza i Udruga „Klik“ iz Travnika organiziraju predstavljanje knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića.

Tijekom 2023. godine Federalni zavod za zapošljavanje realizirao je tri programa sufinanciranja samozapošljavanja kojima je podržano pokretanje poslovnih djelatnosti, tj. registracija biznisa za mlade, žene, razvojačene branitelje, ali i ostale kategorije nezaposlenih osoba. To su program sufinanciranja samozapošljavanja “Startup 2023.”, program “Startup - druga prilika 2023.” i Program sufinanciranja samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2023.

Stranica 1 od 21

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa