.

Travničani čekaju odluku o izborima za načelnika, nakon što je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP BiH) potvrdila pobjedu kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) koji je preminuo na dan izbora, prenosi bhrt.ba.

Humanitarna akcija „Hrvati Travnika za Banovinu“ koja ima za cilj u cijelosti obnoviti, odnosno napraviti kuću jednoj obitelji iz područja pogođenih potresom stigla je u drugu fazu. Naime, nakon odluke o pokretanju ove akcije i početku prikupljanja sredstava Inicijativni odbor donio je odluku kako će sagraditi novi dom osmeročlanoj obitelji Žilić iz Gline.

Nakon strašne tragedije koja je pogodila područje Banovine u Republici Hrvatskoj svakodnevno svjedočimo teškim trenucima u kojima se nalaze žitelji navedenih područja.

Pripreme za božićne blagdane počinju krajem studenog. Na području Središnje Bosne već za Sv. Katu obavljale su se svinjokolje, no u okolici Vareša krajem studenoga nabavljala bi se zaoblica (prase, janje i tele) da se utovi do Božića. Božićne običaje karakterizira kićenje zelenilom i drugim ukrasima, unošenje slame i priprema božićnog stola, paljenje pana badnjaka, izricanje čestitki i govornih formula za dobrobit kućanstva  i ukućana te posjeta čestitara.

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam video klip koji je snimljen na lokaciju grada Travnik.

Kao vid podrške u borbi protiv pandemije COVID-19, u ime njemačke vlade, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH predao je drugi dio zaštitne opreme i dezinficijensa za 11 odabranih javnih komunalnih poduzeća u Bosni i Hercegovini.

Na osnovu člana 23. do 26. i člana 30. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH” broj 49/05, člana 85. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji službi za upravu Općine Travnik – prečišćeni tekst ("Službene novine Općine Travnik" 13/20) i člana 6. i 12 Pravilnika o radnim odnosima – Prečišćeni tekst („Službene novine Općine Travnik”, broj 12/20), načelnik Općine Travnik, r a s p i s u j e

Iako je u danima nakon održanih lokalnih izbora jedna od glavnih tema, uslijed smrti na izborni dan kandidata SDA, bila situacija oko izbora načelnika u Travniku, vrlo brzo je utonula u tišinu. Nakon, u početku, jako glasnih i prijetećih poruka od čelnika SDA došlo se do vrlo umirujuće tišine, stvorio se dojam kako je startni pritisak na Središnje izborno povjerenstvo (Centralna izborna komisija) Bosne i Hercegovine bio ishitren te kako će se članovi ovoga tijela držati prava i pravičnosti, te sukladno tomu donijeti pravno utemeljenu odluku.

Ove godine zbog epidemiološke situacije "Advent u Travniku" se provodi na drukčiji način od strane Udruge „Klik“ i Udruge „Naše Polje“. Uz online program, jedan od načina je i podjela paketića za blagdan sv. Nikole u adventskom razdoblju.

Ove godine zbog epidemiološke situacije "Advent u Travniku" se provodi na drukčiji način od strane Udruge „Klik“ i Udruge „Naše Polje“. Uz online program, jedan od načina je i podjela paketića za blagdan sv. Nikole u adventskom razdoblju.

Stranica 1 od 116

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa