.

HKC "Nova Bila": Posebni format ovogodišnjeg koncerta "Božić u Travniku"

17 Studeni 2020

Danas je u HKC-u održan radni sastanak na kojem su sudjelovali voditelji i članovi: Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila, VS Lašvanske dive i Kazališta mladih Nova Bila, a tema sastanka je bio dogovor oko programskih aktivnosti vezanih za snimanje i produciranje ovogodišnjeg Božićnog koncerta.

Božićni koncert ,,Božić u Travniku 2020” ove godine će se realizirati u posebnom formatu. Inače se trebao održati u sali Centra za kulturu Travnik (po 14. put u nizu), ali zbog epidemiološke situacije live nastup je otkazan, a cjelokupni program koncerta će se snimiti i producirati u vlastitom prostoru HKC-a.

Snimanje i produciranje koncerta je ogroman posao koji će iziskivati puno više i vremena i truda, ali i financijskih sredstava. Međutim, uvjereni u snagu naših resursa odlučili smo se našim sugrađanima ove godine ponuditi nešto sasvim novo. Kreirat ćemo kvalitetan snimak u kojem ćemo predstaviti sve naše snage, sekcije i resurse te na taj način lokalnoj zajednici (ali i šire) zaželjeti čestit Božić.

U video koncertu svoje mjesto će naći sve sekcije HKC-a:

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila
Vokalni sastav Lašvanske dive
Mala škola puhača
Osnovna glazbena škola
Kazalište mladih ,,Korifej”
Dječji zbor ,,Radost”
kao i Zbor OŠ Nova Bila
Logističke pripreme za snimanje su već počele, a na programskom dijelu koncerta sastavi rade već od 9. mjeseca ove godine. Napominjemo da će se cjelokupne aktivnosti snimanja provesti u skladu s epidemiološkim mjerama jer će se svaki sastav snimati posebno – bez stvaranja gužve u unutarnjem prostoru.

Božićni koncert će biti dio projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” koji je dio projekta ,,Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo”, koji financira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Donatori Božićnog koncerta su također i Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna, kojima se zahvaljujemo na podršci koju dobivamo već dugi niz godina.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa