.

MUP KS: U prometnoj nesreći smrtno stradala Travničanka, vozač teško ozljeđen

09 Travanj 2024

Na stranici MUP-a Kantona Sarajevo objavljeni su detalji o jučerašnjoj prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovale osobe iz Travnika, odnosno Turbeta.

Dana 08.04.2024. godine u 13,45 sati u mjestu Kadarići, područje općine Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a potom skretanja van kolovoza putničkog motornog vozila „Ford Fiesta“, kojim je upravljao M.Lj., rođen 1962. godine, nastanjen u Travniku. Od zadobijenih povreda, na licu mjesta stradala je putnica iz navedenog vozila S.Lj., rođena 1964. godine, nastanjena u Travniku, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u 14,43 sati.

Teške tjelesne povrede zadobio je 62-godišnji vozač, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode. - priopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa