.

U Travniku započela izgradnja prve privatne bolnice u SBK

06 Lipanj 2024

U Travniku započela izgradnja najsuvremenije privatne bolnice, koja će predstavljati značajan korak naprijed za zdravstveni sektor ovog područja.

Ovom investicijom donosi se vrhunska medicinska tehnologija i usluge kako stanovnicima naseg kantona tako Bosne i regije.

Kako saznaje centralna.ba bolnica će nuditi širok dijapazon medicinskih usluga, uključujući cjelokupni spektar specijalističkih pregleda. najsofisticiranije dijagnostičke procedure kao sto je magnetna rezonanca 3T, prvi PET CT na prostoru SBK, te kirurške intervencije sa robotizovanim operacionim salama. Poseban naglasak stavljen je na visok standard zdravstvene njege pacijenata sa savremenim bolnickim odjelima.

Osim što će podići razinu zdravstvene usluge, nova bolnica će otvoriti i značajan broj novih radnih mjesta, kako za medicinsko osoblje, tako i za administrativne i tehničke radnike, čime će dodatno doprinositi lokalnom gospodarstvu.

Zavrsetak izgradnje te pocetak rada bolnice planiran je s krajem iduće godine.

Radove na izgardnji izvodi renomirama travnička građevinska tvrtka Tecta d.o.o., dok arhitektonsko rjesenje potpisuje Dom projekt Travnik.

Bolnica se pravi na lokaciji nekadašnjeg restorana "Salaš" na Putićevu.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa