.

“Svastike” GKM-a Vitez oduševile publiku na 5. Danima hrvatskog kazališta u BiH

16 Srpanj 2020

Nakon sjajnog otvaranja 5. Dana hrvatskog kazališta u BiH, te predstave “Nema me” Gradskog kazališta mladih Vitez, koja je oduševila publiku i pobrala odlične reakcije, jednaku reakciju izazvala je i predstava “Svastike” GKM-a Vitez.

Jedna od najuspješnijih predstava iz bogate produkcije Gradskog kazališta mladih Vitez, “Svastike”, nasmijala je do suza i zabavila publiku u Kazališnoj dvorani Vitez. Iako, zbog predviđenog ograničenja broja posjetitelja Kazališna dvorana Vitez ovoga puta nije mogla biti krcata, po reakciji publike se nije moglo primijetiti manjak dobrog ambijenta, dapače.. Sjajan glumački ansambl predstave, upotpunila je i tehnika te su produkcijski zaokružili jednu zbilja fantastičnu predstavu. “Svastike” su pokazale zašto su predstava koja je osvojila pregršt domaćih i međunarodnih nagrada te punila dvorane gdje god se igrala

Viteški kazalištarci u ovoj predstavi na komičan način predstavljaju odnos muškarca i žene, vječnu borbu za dominacijom, kao i odnose unutar obitelji kojoj svakako pripadaju i svastike. Režiju za istoimenu predstavu koja je punila dvorane diljem BiH, kao i izvan nje, gdje god GKM iz Viteza gostuje, potpisuje Mirna Matković, dok je izvršni producent Ivan Sajević, ujedno i voditelj GKM Vitez.

U predstavi igraju Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Marin Maros, Paula Grebenar, Marija Gudelj, Sunčica Strukar, Elena Stojak i Franko Bralo. Tehnička potpora su Ivan Pranjković i Mirna Matić.

Uslijed nemogućnosti dolaska nekoliko gostujućih kazališta, iz GKM-a Vitez su odlučili da publika ne ostane uskraćena za predstave, te će upotpuniti program najvećim dijelom iz vlastite produkcije. Već ovu nedjelju na rasporedu je još jedna premijera iz produkcije GKM-a Vitez, predstava “Put po svijetu”.

 

 

 

/vitez.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa