.

2. Memorijalna utrka za sve majke Središnje Bosne

02 Lipanj 2022

Udruga maratonaca “HEROJI NE UMIRU” ŽSB i SMŽ, uz potporu udruga iz Domovinskog rata županije Središnje Bosne, kao i načelnika općina, organiziraju 2. Memorijalnu utrku za sve majke Središnje Bosne.

Start je 11.6.2022. godine, u 8:30 sati, iz Novog Travnika, od Spomen obilježja ispred Općine, gdje će se položiti vjenac i upaliti lampioni.

Dalje se ide u Bučiće, na Spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, odakle će se, nakon paljenja svijeća i molitve krenuti do Nević Polja, do Spomen obilježja poginulim braniteljima. Odatle će se, također, nakon prigodne molitve i paljenja svijeća krenuti do Praulja, te potom do Križa u Podocu, Crkve – “RATNE BOLNICE”, Spomen obilježja poginulim braniteljima u Grginom Polju, Spomen obilježja u Jardolu i Središnjeg spomen obilježja u Križančevom Selu, gdje će se ova skupina maratonaca sastati s drugom skupinom, koja dolazi na biciklima od Kiseljaka preko Spomen obilježja Gromiljak, Busovače do Viteza.

Nakon zaje4dničke molitve, polaganja vijenaca i paljenja svijeća, zajedno će se uputiti ka spomeniku Osmica u Vitezu, mjestu stradanja osmero djece, koji su poginuli 10. lipnja 1993. godine.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa