.

Upaljena je prva adventska svijeća u Novom Travniku

03 Prosinac 2023

Župa Presveto Trojstvo pozvala je građane na advent pod nazivom “U susret Božiću”. Pred prvu adventsku nedjelju u Novom Travniku je upaljena prva adventska svijeća, svijeća vjere koja nas poziva da se preispitamo o svojoj vlastitoj vjeru, prenosi drukciji.ba.

Svečano otvaranje adventskog programa održano je sinoć 02.12., s početkom od 19:00 sati na Trgu Drinskih mučenica. Prije samog otvaranja adventa, u crkvi Presvetog Trojstva služena je sveta misa.

Nakon što je sveta misa završila, građani su se okupili ispred crkve Župe Presveto Trojstvo i potom molitvom i toplinom ljubavi, zajedno sa Dariom Buzićem, upalili prvu adventsku svijeću.

Kulturno-glazbeni program na trgu Drinskih mučenica upotpunili su članovi KUD-a “Stari Hrast 2000-te”.

U duhu adventa i predbožićnog veselja s molitvom i tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće mnoštvo vjernika svojim dolaskom i molitvom upotpunilo je i uveličalo ovaj događaj.

U predivnom ambijentu te uz božićne pjesme, posjetitelji su uživali u besplatnoj ponudi kuhanog vina, čaja, kobasica i fritula,a svatko je mogao ostaviti svoj dobrovoljni prilog. Sav prikupljeni prihod ići će u prilog projektima katoličkih skauta i Čuvara Kristova groba župe Presveto Trojstvo.

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa