.

FOTO: Uspješno završeni 22. Dani planinara PS Herceg-Bosne

23 Kolovoz 2018

Udruga planinara „Raduša“ iz Uskoplja/Gornjeg Vakufa proteklog vikenda bila je uspješan domaćin tradicionalnoj manifestaciji, 22. Danima planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne.

Više stotina planinara iz 50 društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske uživalo je u upoznavanju ljepota planine Vranice, njenih vrhova Nadkrstaca i Ločike, ali i u odlično organiziranom druženju, sportskim natjecanjima i drugim sadržajima.

Dane planinara službeno je otvorio predsjednik Planinarskog saveza Herceg-Bosne, Dragan Radeljić, a sudionike ove manifestacije pozdravila je i potpredsjednika Hrvatskog planinarskog saveza, Jadranka Čoklica.

Planinarima je posebno zanimljiva bila prezentacija uspona ekspedicije „Vlaji na Himalaji“, koja je upriličena kod planinarskog doma Radovina, na 1.485 m n/v.

Utiske sa ove ekspedicije po prvi put su u Bosni i Hercegovini planinarima prenijeli članovi ekspedicije Stipe Božić i Vedran Mlikota.

Stipe Božić je, u pratnji tajnika UP „Raduša“, Stipe Žuljevića, upalio i logorsku vatru, a susreti su bili prilika i za proslavu 92. rođendana Ivana Karačića, člana HPD „Prenj 1933.“ Mostar, inače najstarijeg učesnika ove manifestacije.

Podsjetimo da su se Dani planinara saveza Herceg-Bosne prošle godine održali na Vlašiću, domaćin je bio Planinarski dom "Erik Brandis" na Galici.

/tntpotal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa