.

Uskoro se ukida roaming za BiH, Hrvatsku, Srbiju i Makedoniju…

17 Siječanj 2023

Ove godine trebao bi zaživjeti sporazum o roamingu, prema kojem ćemo sve pozive mobitelom, baš kao i korištenje interneta mobitelom, na Zapadnom Balkanu i EU plaćati po istim cijenama koje plaćamo u svojim državama. Isto pravilo, podsjetimo, već neko vrijeme je na snazi među članicama EU.

Objavio je to danas na Twitteru hrvatski saborski zastupnik Bojan Glavašević, koji je rekao da ta ideja postoji već dugo, ali sad je blizu realizacije.

“Danas je u saboru održan odbor za europske poslove, na kojem je državna tajnica Andreja Metelko Zgombić rekla da je glavni sporazum već potpisan, ali treba potpisati još par manjih sporazuma. Na pitanje kad bi se to trebalo realizirati odnosno stupiti na snagu, rekla je – ove godine”, rekao nam je Glavašević, dodajući da politička volja za takav sporazum postoji već neko vrijeme.

Na koje zemlje će se odnositi sporazum?

U sporazum bi, prema Glavaševićevim riječima, trebale biti uključene sve zemlje Zapadnog Balkana (Srbija, Makedonija, BiH…) koje su na bilo koji način uključene u proces pristupanja Europskoj uniji.

“To je dio šire ideje o pristupnom procesu. Na tome se radilo još dok je Hrvatska predsjedala Europskom unijom. Ideja je bila napraviti modificirani pristupni proces, odnosno da kad zemlje zadovolje određene kriterije, njihovi građani već mogu uživati neke benefite i prije ulaska u Uniju”, rekao je Glavašević.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa