.

Počelo Svjetsko rukometno prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj, "Kauboji" startali pobjedom

11 Siječanj 2019

Jučer je dvjema utakmicama počelo Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u kojem su domaćini Njemačka i Danska. Domaćini su prvenstvo otvorili pobjedom, Njemačka je bila bolja od Koreje 30:19, dok je Danska svladala Čile 39:16.

Danas je na rasporedu bilo osam utakmica među kojima izdvajamo pobjedu Hrvatske nad Islandom.

U prvoj utakmici Svjetskoga prvenstva u Njemačkoj Kauboji su pobijedili neugodne Islanđane rezultatom 31:27. Pobjeda je potvrđena tek u završnici utakmice, a tijekom susreta Hrvatska je nekoliko puta vodila i to vodstvo gubila dopuštajući Islanđanima da unesu nemir u redove naših rukometaša - prenose Sportske novosti.

Stepančić junak drame nad dramama, Hrvatska dvaput gubila pa napravila preokret za pamćenje!

Fantastični Luka Stepančić zabio je osam pogodaka, a ključan je bio njegov osmi pogodak u 54. minuti kojim su Kauboji definitivno slomili neugodnu islandsku obranu i zatim priveli utakmicu kraju.

Stepančić je zaslužio titulu najboljeg igrača susreta, a nagradu mu je uručio bivši hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač. Aktualni trener minhenskog Bayerna pratio je dvoboj kraj terena i njegov ulazak na parket oduševio je hrvatske navijače koji su ovacijama pozdravili proslavljenog hrvatskog nogometaša.

U dvorani Olympiahalle u Münchenu 13 000 gledatelja pratilo je susret Hrvatske i Islanda, a tijekom cijeloga dvoboja hrvatski su navijači bodrili naše igrače i uvjerljivo nadglasali islandsku publiku.

Ostali večerašnji rezultati:

Bahrein-Španjolska 23 : 33
Egipat-Švedska 24 : 27
Argentina-Mađarska 25 : 25
Saudijska Arabija-Austrija 22 : 29
Srbija-Rusija 30 : 30
Angola-Katar 24 : 23
Japan-Makedonija 29 : 38

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa