.

BiH: Danas oblačno vrijeme, pogledajte stanje u prometu

25 Ožujak 2021

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i sa slaba kiša. U Hercegovini i na istoku nešto manje oblačnosti i sunčanije, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Ivan-sedlo -4, Tuzla 0, Sarajevo i Zenica 1, Bihać, Gradačac i Grude 2, Bugojno i Livno 3, Jajce i Sanski Most 4, Drvar i Stolac 5, Mostar 6, Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu je iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabih padavina može bit u središnjim područjima. U Hercegovini i na istoku malo do umjereno oblačno. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 stupnjeva.

BIHAMK: Stanje u prometu

Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Zaostalog snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama puteva preko planinskih prevoja. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se prometuje naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Promet je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa