.

BIH: Danas sunčano uz moguću kišu u drugom dijelu, pogledajte stanje u prometu

05 Lipanj 2021

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati sunčano vrijeme.

Porast naoblake poslije podne u središnjim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 22, a dnevna od 26 do 32 °C.

BIHAMK: Stanje u prometu

U tijeku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se prometuje usporeno, preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) prometuje kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa