.

BiH: Danas do 38 stupnjeva, pogledajte stanje u prometu

30 Lipanj 2021

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna 30 do 36, na jugu i sjeveru do 38 stupnjeva. 

BIHAMK. Stanje u prometu

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tijekom dana, savjetujemo češće pauze.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica kroz tunel Crnaja tijekom dana u funkciji su obje trake. Još večeras će promet biti obustavljen od 23 do 04:30 sati, a od sutra (01.07.) u vremenu od 20 do 05 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa