.

Dvogodišnja istraga o likvidaciji Joze Kafadara tapka u mjestu

08 Kolovoz 2016

Učešće u istrazi uzela i Federalna uprava policije, ali misteriozni ubojica za sobom nije ostavio tragove koji bi doveli do njega. Saslušanje brojnih svjedoka bez rezultata.


Ni dvije godine nakon misteriozne likvidacije Joze Kafadara (69), vlasnika kompanije Ovnak iz Viteza, koja se dogodila nadomak Zenici, policija nije uspjela ući u trag njegovom ubojici.

Potvrđeno nam je ovo u zeničkoj policiji, koja intenzivnu istragu od prvog dana tragičnog događaja provodi u suradnji s Federalnom upravom policije, ali i MUP-om ŽSB. No, do sada opipljivih i konkretnih pomaka u istrazi nema. Kafadar je ubijen 27. svibnja 2014. sa četiri hica iz automatske puške, koja su u njega ispaljena pojedinačno i to dok se odmarao na svom imanju u selu Šušanj kod Zenice. Bila je to klasična egzekucija. Nakon metka koji mu je ispaljen u stomak, pao je na cestu, ali mu je ubojica ispalio još tri hica u leđa. Potom je nestao zamevši svaki trag za sobom.


Kako su mještani tada ispričali nakon zločina, Kafadar je vrijeme provodio na obiteljskom imanju u spomenutom selu, gdje bi obično jahao konja. U vrijeme ubojstva vodio je konja po betonskom putu jer je padala kiša i bilo je klizavo.


No, svjedoka same egzekucije nije bilo. Uslijedilo je saslušanje desetaka svjedoka, ali njihove izjave nisu bile od pomoći policijskim agencijama i timovima FUP-a, te MUP-a ZDŽ i ŽSB. Svi su samo mogli govoriti o onome što se događalo nakon ubojstva.


Nakon što policija nije uspijevala pronaći tragove koji bi doveli do ubojice, Udruga poslodavaca Vitez koja je bila velika podrška obitelji nastradalog Kafadara, ponudila je nagradu od 50.000 KM za informaciju koja će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela, odnosno dovesti do ubojice. Međutim, ni to nije pomoglo. /faktor.ba i travnicki.ba/ 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa