.

Stjepan Dujo o obrazovanju

26 Rujan 2016

Portal „Travnički vjesnik“ je 14.09., u cilju bolje prezentacije programa kandidata za načelnika općine Novi Travnik i boljeg upoznavanja sa istim od strane građana Novog Travnika, svim kandidatima za načelnika je uputio listu istih pitanja, za koje smo prema našim saznanjima, utvrdili da su od velikog interesa javnosti.

Radi se o tri oblasti sa ukupno 12 pitanja. Kandidati su odgovore trebali dostaviti najkasnije do 19.09.2016. kako bi mogli pravovremeno objaviti sve odgovore na našem portalu. Odgovore je dostavio samo Stjepan Dujo, dok preostala dva kandidata Refik Lendo i Besim Belegić nisu dostavili odgovore.
Stoga, u nastavku navodimo odgovore Stjepana Duje na pitanja:

Kako poboljšati uvjete za školovanje u školama na području općine Novi Travnik?

Kako staviti obrazovanje u funkciju privrede/gospodarstva?

 

 

Stjepan Dujo:


Kako poboljšati uvjete za školovanje u školama na području općine Novi Travnik?
Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata društva. Radit ću na osiguranju boljih uvjeta za kvalitetnije obrazovanje jer ulaganje u obrazovanje predstavlja ulaganje u budućnost. Zajedno s resornim kantonalnim ministarstvom obrazovanja i rukovodstvima osnovnih i srednjih škola, osmislit ćemo program djelovanja za unapređenje uvjeta u školama u Novom Travniku. Glavni zadaci su završetak izgradnje osnovne i srednje škole u Novom Travniku, infrastrukturni zahvati na postojećim objektima kroz projekte energetske učinkovitosti jer se tako čine uštede i poboljšavaju uvjeti, te uspostava i jačanje informatičkih kabineta što je u doba nezaustavljivih informatičkih promjena nužnost za kvalitetno obrazovanje i konkurentnost na tržištu rada.

Kako staviti obrazovanje u funkciju privrede/gospodarstva?
Stipendiranje studenata za ona zanimanja koja traže poslodavci jedan je od načina. Tako poslodavci dobivaju potreban kadar, a studenti željeno radno mjesto. Također, u suradnji s obrazovnim ustanovama, poslodavcima i službom za zapošljavanjem raditi na obrazovanju i osposobljavanju osoba sukladno potrebama tržišta rada. Ovdje je riječ i o formalnom obrazovanju, ali i o neformalnom obrazovanju, a sve radi jačanja kompetencija ljudskih resursa i povećanja prilika za dobivanje posla.

 /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa