.

Središnja Bosna: Za zdravstvene radnike planirano 2,5 milijuna KM proračunskih sredstava

25 Ožujak 2021

U srijedu, 24. ožujka 2021. godine u Travniku je održana 18. redovita sjednica Sabora Županije Središnja Bosna. Resorni ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB Anto Matić informirao je nazočne kako je pregovarački tim Vlade ŽSB na čelu s ministarstvom zdravstva uspio dogovoriti novo povećanje satnice i osnovice za medicinske radnike u ŽSB, u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna KM na godišnjoj razini.

„Na današnjoj sjednici Sabora ŽSB prezentirao sam dogovoreno između sindikata uposlenika u zdravstvu i pregovaračkog tima Vlade ŽSB. Uskoro ćemo potpisati novi kolektivni ugovor kojim će za uposlenike u zdravstvu na godišnjoj razini biti izdvojeno oko 2,5 milijuna KM više kroz povećanje koeficijanta i kroz povećanje satnice.“, rekao je u izjavi za medije ministar Matić.

Predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina u izjavi za medije istaknuo je važnost donošenja razumnih i realnih odluka u ovim izazovnim vremenima, kako bi se održalo funkcioniranje zdravstvenog sustava i stabilnost Proračuna ŽSB o kojem ovisi isplata
plaća za nekoliko tisuća proračunskih korisnika.

“Tijekom današnje rasprave na 18. sjednici Sabora ŽSB razmatrali smo Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Županiji Središnja Bosna koja je, unatoč naporima zdravstvenih djelatnika i vlasti u ŽSB, lošija nego u proteklom razdoblju. Upravo zbog toga moramo donositi odluke i zaključke koje možemo provesti te čije će donošenje doprinijeti poboljšanju trenutne situacije. U predstojećem razdoblju nije potrebno predlagati nedovoljno dobro pripremljene i nepromišljene mjere, a o kojima je bilo riječi na današnjoj sjednici. Nabavku lijekova za liječenje teško oboljelih pacijenata od COVID-19 potrebno je prije svega usuglasiti sa nadležnim stručnjacima i institucijama u toj oblasti, odnosno poslušati njihove prijedloge i mišljenja“, rekao je predsjedatelj Kvasina.

U nastavku sjednice, zastupnice i zastupnici usvojili su Izvještaj o radu Vlade ŽSB u 2020. godini, Godišnji izvještaj o radu Županijskog suda Novi Travnik za 2020. godinu, Izvještaj o radu Županijskog tužiteljstva Travnik za 2020. godinu, Izvještaj o radu Županijskog pravobraniteljstva za 2020. godinu. Također, na današnjoj sjednici usvojena je i Informacija o provedbi strateške platforme razvoja obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2014-2021. godina te Informacija o provođenju okvirnog Zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini. Na koncu sjednice, stanovnici ŽSB su pozvani na poštivanje svih izrečenih mjera i međusobnu odgovornost. “Zdravlje je na prvom mjestu”.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa