.

U župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku svetu potvrdu primilo 19 krizmanika

21 Travanj 2024

Na Nedjelju Dobrog pastira vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi Presvetoga Trojstva u Novom Travniku podijelio je sakrament svete potvrde za 19 kandidata, piše nedjelja.ba.

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup je prije euharistije susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su mogli pristupiti podjeli sakramenta potvrde. Potom je uslijedilo misno slavlje u kojem su s nadbiskupom koncelebrirali župnik vlč. Anto Ledić, arhiđakon Gučogorskog arhiđakonata mons. Pavo Jurišić i župni vikar vlč. Boris Plavčić.

Nakon naviještenog Evanđelja vlč. Ledić predstavio je krizmanike, a potom je prigodnu homiliju uputio nadbiskup Tomo. Osvrćući se na Radosnu vijest tumačio je krizmanicima i nazočnim vjernicima sakramente koje je Krist ostavio, te potaknuo "kako smo kao vjernici pozvani da živimo po njima". "Moramo biti uz Krista koji je naš pastir", kazao je, među ostalim, mons. Vukšić.

Poslije propovijedi krizmanici i okupljeni Božji narod ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup Tomo olitvom je i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde. Na kraju župnik je pozdravio i zahvalio nadbiskupu, a potom su to isto učinili krizmanici.

Misno slavlje pjevanjem animirao je župni zbor. Poslije sv. mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika.

n.travnik-t1.jpg

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa