.

Dobro je da Džaferović dolazi u Vukovar, ali bi bolje bilo da posjeti hrvatska stratišta u BiH i prestane negirati zločine Armije

18 Studeni 2021

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović će danas posjetiti Vukovar i sudjelovati u koloni sjećanja povodom 30. godišnjice pada tog grada te odati počast žrtvama grada na Dunavu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja komentirao je ovaj posjet za Otvoreno.hr.

 

Grmoja smatra da bi bolje bilo da Džaferović posjeti hrvatska stratišta u BiH.

“Osobno, nemam problema s tim da bilo tko odaje počast žrtvi Vukovara, posebno kada se radi o političarima iz susjednih zemalja, dapače, smatram to jednim kvalitetnim pomakom naprijed. Primjer bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića je dobar, dobro je da je on došao u Vukovar, ali bi još bolje bilo da prestane govoriti o tomu kako Armija RBiH nad Hrvatima u BiH nije činila zločine te da u duhu pomirenja posjeti i neko hrvatsko stratište u Bosni i Hercegovini, poput Viteza, Grabovice, Buhinih kuća, Križančevog sela… gdje su stravične zločine počinili pripadnici Armije RBiH i njegovi suborci”, kazao je Grmoja portalu Otvoreno.

Sličnog razmišljanja je i novinar Ivan Crnjac

Novinar i politički komentator Ivan Crnjac komentirao je za portal Otvoreno ovaj Džaferovićev posjet. Crnjac smatra da se Džaferović treba pojavljivati na obljetnicama stradanja tamošnjih Hrvata i prestati govoriti o tomu kako Armija RBiH nije činila zločine.

 

“Plemenito je da je Šefik Džaferović danas u Vukovaru u svojstvu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Međutim, plemenitije, ljepše i poštenije bi bilo da prestane govoriti o tome kako Armija RBiH nije činila zločine, da prestane negirati ulogu Armije u kojoj je i sam djelovao kada je u pitanju stradanje Hrvata u BiH te da, u istom svojstvu, nazoči i nekoj obljetnici stradanja Hrvata ili Srba u Bosni i Hercegovini. Kao građanin Bosne i Hercegovine i netko tko živi stvarnost u toj zemlji, ja bih bio zadovoljni, a vjerujem i većina Hrvata u BiH, da se to dogodilo. Tko zna, možda ćemo i dočekati“, rekao je on.

/bild.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa