.

OO HDZ BIH Travnik: Oštro osuđujemo skrnavljenje spomen obilježja na Pješčari

25 Listopad 2022

Proteklog vikenda oskrnavljeno je spomen obilježje na Pješčari, kod Travnika, na mjestu gdje je u očuvanju slobode hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine poginulo 69 hrvatskih bojovnika, a više od 100 ih je ranjeno.

”Ne želeći prejudicirati moguće razloge ili počinitelje želimo istaknuti kako je nedopustivo uništavanje bilo čijih svetinja, na bilo kojem području Bosne i Hercegovine. Necivilizirano i šovinističko ponašanje bilo kojeg pojedinca ili skupine ne vodi osiguranju bezbrižnije i bolje budućnosti svih nas”, poručili su iz OO HDZ BIH Travnik.

Općinski odbor HDZ BIH Travnik najoštrije je osudio ovaj gnusni čin te pozvao nadležne institucije na žurno postupanje, utvrđivanje okolnosti, otkrivanje počinitelja i oštro sankcioniranje odgovornih.

”Ovo nije usmjereno samo protiv Hrvata, nego i Bošnjaka i Srba te svih ostalih žitelja BIH. Stoga, ovim putem, bez zadrške, tražimo od svih nadležnih institucija žurnu reakciju i procesuiranje odgovornih za ovo zlodjelo. Počinitelj, ili više njih, ne smiju ostati bez kazne, jer će se na taj način poslati vrlo ružna poruka. Nadležne institucije su na ispitu. Mi im vjerujemo i dajemo potporu u rasvjetljivanju počinitelja”, istaknuli su iz OO HDZ BIH Travnik.

OO HDZ BIH Travnik

Može biti slika sljedećeg: na otvorenom

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i priroda

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa